Voor verkrachting en aanrandingen veroordeelde dansleraar wil hoger beroep in vrijheid af wachten

Deel dit artikel
Tekst: www.Rtvnoord.nl (bron) & ADP

Groningen (Door ADP) – Khalid A, de 39-jarige dansschoolhouder uit Groningen die vorig jaar september werd veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf voor de verkrachting en aanrandingen van dertien jonge leerlingen van zijn dansschool, wil het hoger beroep in zijn zaak graag in vrijheid afwachten.

Volgens RTV Noord liet A. dat maandagochtend weten, tijdens een inleidende zitting bij het Gerechtshof in Leeuwarden.

Khalid A.werd in september vorig jaar opgepakt,  In totaal deden dertien meisjes een aanklacht tegen de dansschooleigenaar. Het merendeel van de slachtoffers is minderjarig. A. zou zijn slachtoffers hebben misbruikt, terwijl hij hen gouden bergen en grote successen in het buitenland beloofde. De ontucht zou onder meer hebben plaatsgevonden tijdens stretchoefeningen en massages. Tijdens oefeningen zou A. vaak een broek hebben gedragen met een gat in het kruis.

A. ging vrijwel direcht in hoger beroep tegen zijn veroordeling. De oud-dansleraar ontkende in alle toonaarden dat er sprake was van onvrijwillige seks, hoewel hij toegaf dat te hebben gehad met een zeventienjarige studenten.

Deel minderjarig

De voormalige dansschoolhouder werd in september in Groningen veroordeeld voor het aanranden, verkrachten en pogingen daartoe van dertien leerlingen. Hij maakte zich ook schuldige aan andere vormen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een deel van de slachtoffers was nog minderjarig. De straf kwam overeen met de eis van het Openbaar Ministerie.

Hetze

De jonge dansers waren niet alleen leerlingen, maar ook stagiairs en docenten van Groningen Dance Center. A. leidde de school, waarop ongeveer 450 leerlingen zaten. Deze school bestaat inmiddels niet meer. Het misbruik begon in 2015 en A. werd in de zomer van 2020 aangehouden. A. bekent seksueel contact met één 17-jarige leerlinge. Maar dat was met wederzijdse toestemming, zei A. ook tegen het Gerechtshof. De overige aangiftes zouden zijn gedaan tijdens een hetze die tegen hem werd gevoerd.

 

Foto's

Deel dit artikel