Grote zweefmolen Meikermis nog tot zeker woensdag buiten gebruik

Deel dit artikel
Foto's: Patrick Wind 112Groningen.nl & OOGTV.nl (Bron)

Groningen – De grote zweefmolen op de Meikermis zal nog tot zeker woensdag buiten gebruik zijn. Dat laat de gemeente Groningen desgevraagd weten.

“Laat ik beginnen met het belangrijkste nieuws, en dat is dat het lek boven water is, om het zo maar even te zeggen”, vertelt gemeentewoordvoerder Peter Steinfort. “De oorzaak bleek een technisch defect te zijn. Er was een breuk ontstaan in de bekabeling. Die breuk is inmiddels hersteld. Woensdag komt een keuringsinstantie kijken om de attractie te onderzoeken en te inspecteren.”

Keuring
Volgens Steinfort moet dit beschouwd worden als een soort apk-keuring: “Deze keuringen worden zeer regelmatig gehouden. Maar na dit incident is besloten om opnieuw poolshoogte te nemen. Woensdag komt daar een resultaat uit en dan zal ook duidelijk worden of de attractie weer open kan, of dat er anders moet worden besloten.” Volgens de woordvoerder is de NVWA ook bij deze keuring betrokken.

Zondagavond raakten bij een ongeluk met de attractie op de Grote Markt drie mensen gewond. Het ging mis tijdens het wisselen van de passagiers. Terwijl een nieuwe groep de attractie inging voor een rit, begon het zestig meter hoge apparaat ineens te draaien. De beheerder kon niet op tijd op de noodknop drukken en drie bakjes knalden tegen elkaar en de hekken rond de attractie. Drie mensen liepen blauwe plekken en schrammen op. Een meisje werd behandeld aan een snijwond. Eerder op de dag was er ook al sprake van een storing.

 

Foto's

Deel dit artikel