Tips voor de perfecte inrichting van jouw bestelbus

Deel dit artikel
Foto's: Ingezonden artikel

Groningen – Een bestelbus is niet alleen onmisbaar om jouw werkzaamheden mee uit te voeren, maar ook het reclamebord van jouw bedrijf. Zorg er dus voor dat jouw bestelbus netjes én praktisch is ingericht.

Zo kun je comfortabel werken en maak je een goede indruk op je klanten. In dit artikel vind je tips voor een perfecte inrichting van jouw bestelbus op een rijtje.

Bedenk waar je de bus voor gaat gebruiken

Allereerst is het handig om te bedenken waar je de bestelbus precies voor gaat gebruiken. Zo kun je op zoek naar een bestelbus die aan je wensen voldoet en nadenken over wat voor inrichting handig is. Zo wil een klusjesman al zijn gereedschap bij de hand houden. Een bloemist wil vooral een plek creëren waar hij zijn bloemen kan vervoeren zonder dat deze beschadigen.

 

Dubbele cabine, open cabine of open laadbak

Als je ongeveer weet wat voor bestelbus en inrichting handig zijn, kun je gericht op zoek naar een nieuwe bus. Ga voor een dubbele cabine als je regelmatig mensen vervoert. Een open cabine is handig als je vooral extra ruimte wilt creëren. Een open laadbak heeft als voordeel dat je snel en eenvoudig goederen in- en uit kunt laden.

Dakdragers en aanhangwagens

De Mercedes Sprinter is een goed voorbeeld van een bestelbus die verkrijgbaar is in verschillende uitvoeringen én die je eventueel kunt ombouwen. Zo is het vrij makkelijk om een dubbele cabine in te bouwen of bijvoorbeeld een dakdrager te installeren als je spullen op het dak wilt vervoeren. Kies voor een bestelbus die aanhangwagens mag trekken als je regelmatig extra goederen wilt vervoeren.

Dubbele laadvloer

Naast het exterieur van je bestelwagen, zijn er verschillende opties voor de inrichting van het interieur. Zo is een dubbele laadvloer ideaal als je spullen praktisch en netjes wilt opbergen. Je houdt alles geordend en bij de hand én creëert extra veel ruimte in de bestelwagen. Een dubbele laadvloer is een absolute aanrader voor mensen die bijvoorbeeld gereedschap in de wagen bewaren.

Maatwerk voor de bestelbus

Naast de dubbele laadvloer, is het een optie om de inrichting van je bestelbus op maat te laten maken. Zo zorg je er voor dat de inrichting perfect aansluit bij jouw werkzaamheden en wensen. Ook vervoer je je spullen veilig en handig. Uiteraard kun je ook zelf een systeem ontwerpen. Zorg er in dit geval wel voor dat alles goed vast zit en laatjes bijvoorbeeld niet open kunnen schieten tijdens het rijden. Houd rekening met welke spullen je veel gebruikt en welke spullen eventueel wat verder naar achter opgeborgen mogen worden.

Hét reclamebord van je bedrijf

Aangezien je bestelbus het reclamebord van je bedrijf is, moet de inrichting professioneel zijn. Houd daarnaast alles schoon zodat je een onvergetelijke indruk maakt op (potentiële) klanten. Veel succes!

 

Foto's

Deel dit artikel