Diverse uitval van bussen

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen  – De staking van buschauffeurs op de vestigingen Pekela, Stadskanaal en Emmen is ook in Stad merkbaar. Verschillende ritten komen woensdag te vervallen.

Het streekvervoer in het oosten van de provincie, en in delen van Drenthe, ligt grotendeels plat door een staking van vakbond FNV. De chauffeurs staken voor een betere cao waarin een automatische prijscompensatie en betere werkomstandigheden worden geëist. De chauffeurs klagen met name over een te hoge werkdruk. Leden van vakbond CNV staken niet.

De staking, die tot donderdagochtend duurt, heeft vooral gevolgen in het oosten van de provincie. Toch vallen in Stad ook verschillende ritten uit. Het gaat met name om lijn 312 naar Stadskanaal, lijn 76 naar Hoogezand, lijn 300 naar Emmen en lijn 309 naar Assen Kloosterveen.

Vervoersbedrijf Qbuzz raadt reizigers aan om voor vertrek gebruik te maken van een reisplanner om te zien of een bus rijdt. “Daarnaast kan het voorkomen dat op je lijn een andere type bus rijdt dan dat je gewend bent. Kijk daarom goed naar het lijnnummer op de voorkant van de bus”, laat Qbuzz weten.

Foto's

Deel dit artikel