Houtpellets kopen, waar let je op?

Deel dit artikel
Redactie 112Groningen

Groningen – Heb je een pelletkachel, ook wel eens houtpelletkachel genoemd? Dan kun je natuurlijk niet om het gebruik van houtpellets heen om je kachel te gebruiken. Periodiek houtpellets kopen, of in grotere voorraden via openhaardhout-gigant.nl, is dan een aanrader.

Maar als je houtpellets kopen wilt, waar moet je dan allemaal op letten om de goede soort te vinden? De belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van houtpellets, hebben we in dit artikel voor je verzameld.

De brandkwaliteit van de houtpellets

Iets om op te letten als je houtpellets kopen gaat via openhaardhout-gigant.nl, is de brandkwaliteit van de betreffende houtpellets. De brandkwaliteit wordt ook wel de verbrandingswaarde genoemd en weergegeven in de eenheid kWh/kg. Dit getal geeft aan hoeveel energie een kilo pellets oplevert. Hoe hoger de verbrandingswaarde is, hoe efficiënter je met de houtpellets kunt stoken om je woning of kantoor te verwarmen.

De vochtwaarde als aandachtspunt

Een ander aspect om in het vizier te houden bij het houtpellets kopen, is de vochtwaarde van de pellets. Wil je graag dat jouw houtkachel cq. pelletkachel lang meegemaakt en dus duurzaam ingezet kan worden? Dan is het zaak om ook de vochtwaarde van de houtpellets te controleren bij een aankoop van kachelhout. Wanneer de vochtwaarde van je houtpellets bovengemiddeld hoog is, branden de pellets minder goed en geven ze minder warmte af. En dat is natuurlijk niet echt efficiënt. Daarbij is het ook nog eens zo dat te vochtige houtpellets ervoor zorgen dat er in de pelletkachel onnodig veel rookontwikkeling ontstaat. Kies daarom voor houtpellets die zo droog mogelijk zijn, zodat je duurzaam en zo veel mogelijk rookvrij je huis, kantoor of winkel kunt verwarmen. En ondertussen kunt genieten van het prachtige vlammenspel in de pelletkachel.

Veel mensen negeren de as waarde van houtpellets

Houtpellets kopen? Van belang is ook om dan te kijken naar de as waarde van de houtpellets. Onder aswaarde wordt de hoeveelheid as verstaan, die na het verbranden van de houtpellets overblijft in de asla of op de boden van de pelletkachel. Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat as ervoor zorgt dat je pelletkachel kwalitatief snel achteruit gaat. De as gaat na verloop van tijd namelijk overal tussen zitten en kan tot defecten en beschadigingen leiden. Daarbij levert hout dat veel as achterlaat, jou als eigenaar natuurlijk meer werk op. Je moet de asla van je pelletkachel namelijk vaker schoonmaken. En dat is natuurlijk een klusje wat aanzienlijk minder leuk is dan het stoken van een pelletkachel zelf.

De prijs van de houtpellets

Een goede keuze maken en de juiste houtpellets kopen, betekent natuurlijk ook: letten op de prijs van de houtpellets. Als er iets is wat je niet moet willen, is te veel betalen voor jouw houtpellets. Gelukkig zit je qua prijs goed bij openhaardhout-gigant.nl. Als groothandel en specialist in openhaardhout en houtpellets, kunnen wij groot inkopen bij houthandelaren en daardoor de prijzen van onze producten laag houden. Onze klanten profiteren dus mee van onze slimme inkoop en merken dat in de scherpe prijs van onze houtpellets. Bekijk gauw ons brede aanbod en bestel jouw houtpellets, in de gewenste aantallen, voordelig online. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met onze ervaren klantenservice voor hulp!

 

Foto's

Deel dit artikel