Gebruik steenzout voor een altijd schone bestrating

Deel dit artikel
Tara Winstead / Pexels.com foto

Groningen – Zoutstrooiers zijn speciale strooiwagens, waarmee je strooizout kunt uitrijden op een trottoir, een (garage)oprit, tuinpaadje of een weg. Wil je de bestrating goed schoon houden, dan kun je dit prima doen door gebruik te maken van een speciaal soort strooizout, namelijk steenzout.

Een zoutstrooier met steenzout gebruiken heeft veel voordelen te bieden. Wil je een altijd schone bestrating rond je bedrijf of woning? Kies dan altijd voor het gebruik van zoutstrooiers met steenzout. In dit artikel leggen we je uit wat exact de voordelen zijn van steenzout om je straat mee schoon te houden. Doe er je voordeel mee!

Wat is steenzout precies voor zoutsoort?

Steenzout wordt ook wel haliet of klipzout genoemd. Het is een speciale mineraal, een zogenoemde halogenide, die dezelfde moleculaire structuur heeft als natriumchloride. Qua zoutsoort behoort steenzout tot de zogenoemde afzetting zouten. Steen- ofwel klipzout wordt gewonnen in speciale zoutmijnen via speciale zuiveringsmethoden en speciale soorten bewerking. In vergelijking met het winnen van vacuümzout kost het delven van klipzout relatief weinig energie. Om die reden is dit zout een relatief duurzame variant van zout.

Steenzout is ideaal te gebruiken voor het schoonmaken van bestrating

Een van de grootste voordelen van steen- of klipzout is de diamant-achtige structuur van dit zout. Hierdoor is klipzout scherp en perfect te gebruiken om, door deze met zoutstrooiers op straten uit te strooien, tegels, beton en asfalt te reinigen van vuil en viezigheid. Het zout reinigt grondig en diep en zorgt daardoor voor een perfecte reiniging van steen, tegels, beton en andere steenachtige oppervlakken.

Voordelig: zout met een witte glazige kleur

Een van de andere voordelen van klipzout bestellen bij de Strooizoutgigant.nl is het gegeven dat deze zoutsoort een glazige, witte kleur heeft en veel fijner is dan standaard vacuümzout. Hierdoor kun je dit zout na reiniging nauwelijks nog zien. En zeker als je het zout goed wegspoelt na het reinigen van het trottoir, een oprit van beton of een tegelterras, zie je daar in principe niks meer van terug. En dat is natuurlijk wel zo fijn, vooral in visueel opzicht. Daarbij is het prettig dat ons steen- en strooizout zuiver is schoon is, waardoor het milieu slechts minimaal belast wordt. Ga je voor duurzaam? Dan ben je bij de Strooizout Gigant zeker aan het goede adres!

Het zout in onze collectie is van topkwaliteit

Een ander voordeel van het klipzout ofwel haliet in ons assortiment is dat je de garantie hebt op een scherpe, concurrerende prijs. Besluit je om het schoonmaakzout van Strooizoutgigant.nl in grote hoeveelheden, dus in bulkverpakkingen, te bestellen? Dan kun je rekenen op een aantrekkelijke korting per kg. Zeker voor gemeenten die schoonmaak zout willen inkopen, maar ook voor ondernemers en particulieren die dit zout regelmatig gebruiken, is deze bulkkorting erg aantrekkelijk. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld klipzout in palletformaat (45 x 7.5 kg), voor de aantrekkelijke prijs van 189 euro. Ook kun je kiezen voor een grootverpakking van 90 zakken van 10 kg, voor de scherpe prijs van 229 euro. Doordat wij als specialist groot kunnen inkopen, kunnen wij onze prijzen erg aantrekkelijk houden.

Wil je liever één of enkele zakken haliet kopen? Bijvoorbeeld in een emmer van 7.5 of 10 kg.? Ook dat kan voordelig via de Strooizout Gigant. Bestellen kan eenvoudig online. Met een paar klikken op de knop heb je dan binnen enkele werkdagen de bestelde hoeveelheid zout in huis of in je bedrijf. Bekijk nu ons volledige aanbod en bestel jouw steen- of klipzout snel en voor een scherpe prijs in onze webshop. Bij vragen kun je natuurlijk altijd online of telefonisch contact opnemen met onze vriendelijke klantenservice.

 

Foto's

Deel dit artikel