Groningen viert de bevrijding (Video)

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron) & Patrick Wind 112Groningen

Groningen – In heel Nederland wordt gevierd dat het donderdag 77 jaar geleden is dat ons land officieel werd bevrijd van de Duitsers. Dat wordt in Groningen vooral gevierd met het bevrijdingsfestival. Maar er zijn ook andere activiteiten. Zegt Oogtv.nl.

Donderdagmorgen was er een bijeenkomst in het Bevrijdingsbos in Kardinge. Er waren toespraken van burgemeester Koen Schuiling en kinderburgemeester Samuel. De Nederlandse en Canadese volkslied werden gespeeld, want Groningen werd bevrijd door soldaten uit Canada.

Bevrijdingsfestival

Om 12.00 uur is het Bevrijdingsfestival op de Drafbaan in het Stadspark begonnen. Er is een entree van vijf euro en daar was veel kritiek op. “De kaartverkoop loopt inmiddels richting de 30 duizend”, zei Ebel Jan van Dijk, de directeur van het Bevrijdingsfestival bij OOG Radio. Hij verwacht dat het een “prachtige dag” gaat worden. OOG Radio is de hele dag bij het Bevrijdingsfestival met diverse reportages.

De Groningse artieste Inge van Calkar is één van de eerste acts. Daarnaast treden onder meer Donny, Selah Sue, Jungle by Night, the Vices, Gold Band en het Oekraïense Go_A op. De hele line up: website bevrijdingsfestival.

Foto's

Deel dit artikel

Video