Rtvnoord: Ondernemer achter failliet MartiniZorg betaalde zichzelf miljoenen

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv (bron) En bron Rtvnoord.nl

Groningen – Legaal, maar moreel verwerpelijk. Dat is de conclusie die deskundigen verbinden aan het gedrag van Ruud Slot, de ondernemer achter MartiniZorg. Uit onderzoek van RTV Noord blijkt dat de eigenaar van het failliete zorgbedrijf zichzelf in de afgelopen jaren ruim twee miljoen euro uitkeerde.

Uit het onderzoek van de regionale omroep blijkt onder meer dat Slot zichzelf een salaris uitkeerde, wat binnen de wettelijke normen viel. Tegelijkertijd liet de zorgondernemer, die via een moeilijke constructie de uiteindelijke eigenaar was van het nu failliete bedrijf, zich grote bedragen uitkeren als dividend. Een bedrag wat opliep tot 2,1 miljoen euro.

Volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en een emeritus-hoogleraar openbare financiën (Harrie Verbon) is alles wat Slot deed compleet legaal, maar wel twijfelachtig als het om moraliteit gaat. Verbon spiegelt het gedrag van Slot zelfs aan  de in opspraak geraakte Sywert van Lienden, door zichzelf op deze manier met zorggeld te verrijken.

Slot zelf ontkent echter dat hij het geld uit de zorg onttrok en stelt dat hij het gebruikte om er opnieuw in te investeren. Bewijs daarvoor is echter niet door Slot gegeven.

Foto's

Deel dit artikel