Vrouw (51) uit Midden-Groningen verdacht van faillissementsfraude

Deel dit artikel
112Groningen.nl & Persbericht FIOD

Groningen – Op maandag 25 april 2022 heeft de FIOD, de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst, een 51-jarige vrouw uit de gemeente Midden-Groningen aangehouden.

De 51-jarige vrouw wordt verdacht van faillissementsfraude, meldt de FIOD. Een tweede verdachte, een 41-jarige vrouw, – vermoedelijk woonachtig in België -, wordt nog gezocht voor nader onderzoek. De twee vrouwen worden beiden verdacht van faillissementsfraude. Tijdens de doorzoeking van de woning van de 51-jarige vrouw in de gemeente Midden-Groningen is er beslag gelegd op digitale- en fysieke administratie en digitale gegevensdragers.

Onderzoek na aangifte
Het strafrechtelijk onderzoek startte na een aangifte van faillissementsfraude door een curator. De twee vrouwen waren bestuurders van een stichting die thuiszorgactiviteiten verrichtte. De stichting ging in februari 2020 failliet. Ondanks verzoeken van de curator werden door de vrouwen niet de gevraagde inlichtingen of administratie verstrekt.

Ook voldeden de bestuurders volgens de curator niet aan de wettelijke administratie- en boekhoudplicht. De vrouwen worden ook verdacht van het onttrekken van gelden en goederen aan de failliete boedel.

Foto's

Deel dit artikel