Tot 15 maanden cel voor ‘wi​et-ellende’ in Oost-Groningen

Deel dit artikel
ADP, bron (samenwerking)

GRONINGEN (ADP) – Een 47-jarige man uit het Duitse Weener moet een celstraf van vijftien maanden uitzitten voor hennepkwekerijen in Oost-Groningen. De rechtbank vindt het bewezen dat de man de hoofdrol speelde in deze ‘wiet-ellende’, zoals de kwekerijen door enkele medeverdachten werd genoemd.  

In panden in van een beruchte vastgoedhandelaar in Utrecht kweekte een groep in Blijham, Bellingwolde en Veelerveen op grote schaal hennep.

Dit gebeurde in de jaren 2016 en 2017. De pandjesbaas overleed in 2017 op 82-jarige leeftijd. De hennepteelt kwam door tips uit de buurt aan het licht. De agenten observeerden de genoemde panden of monteerden camera’s in de buurt.  

Ouderdom 

Op meerdere tijdstippen vielen de agenten de panden binnen. Ze troffen kwekerijen aan met duizenden hennepplanten. Naast de hoofdverdachte werden nog eens vier mannen uit Assen, Nieuw-Buinen, Oss en Groningen aangehouden. De Brabander moet zes maanden zitten. De overige mannen kregen taakstraffen tot 180 uur opgelegd. Alleen straf van de hoofdverdachte komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie. De rest pakte lager uit, vanwege de ouderdom van de zaak.  

Foto's

Deel dit artikel