Oude brandweerauto’s van Scheemda en Winschoten naar Oekraïne

Deel dit artikel
Chris Kraneborg en tekst www.oldambtnu.nl

Winschoten/ Scheemda Zoals wellicht bekend heeft Veiligheidsregio Groningen een aantal weken geleden diverse brandweergoederen beschikbaar gesteld aan de brandweer in Oekraïne (oude bluspakken, EHBO-pakketten, blusmiddelen, etc.). Dat meldt Oldambtnu.nl op hun website.

De organisaties die die inzameling coördineren hebben de 25 veiligheidsregio’s gevraagd of er daarnaast afgeschreven – maar nog voldoende functionerende – blusvoertuigen beschikbaar gesteld kunnen worden.

“Daarop heeft onze organisatie onderzocht of we aan dat verzoek kunnen voldoen. Ieder jaar vervangen wij een deel van ons wagenpark en daar zitten ook voertuigen tussen die voor de brandweer in Oekraïne nog interessant kunnen zijn.” laat de woordvoerder van de  Veiligheidsregio Groningen weten.

Inventarisatie
“Uit die inventarisatie. en na overleg met de coördinerende instantie, is het voorstel naar voren gekomen om een tankautospuit en een personenbusje beschikbaar te stellen voor de brandweer in Oekraïne. Het gaat om een voormalige tankautospuit uit Winschoten en een personenbusje uit Scheemda. Meer info op Oldambtnu.nl.

Foto's

Deel dit artikel