Nog geen onderdak voor 300 asielzoekers die weg moeten uit Ter Apel

Deel dit artikel
112Groningen.nl & RTV Noord.nl (Bron).
Ter Apel – Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers is nog op zoek naar opvangplekken voor driehonderd asielzoekers uit Ter Apel. Zij kunnen niet langer daar in het aanmeldcentrum verblijven omdat de nachtopvang niet meer mag worden gebruikt.
Staatssecretaris Eric van der Burg (Veiligheid en Justitie) beloofde dat er geen asielzoekers meer zouden slapen in de paviljoententen van de nachtopvang. Ook zou het totaal aantal asielzoekers in Ter Apel niet meer boven de 2.000 uitkomen.Maar het is de vraag of de staatssecretaris zijn belofte kan nakomen. Het COA laat dinsdagmiddag via een woordvoerder weten dat nog wordt gewerkt aan een oplossing.
Een woordvoerder van de gemeente Westerwolde – waar Ter Apel onder valt – meldt dat het COA geen verzoek heeft gedaan om de paviljoententen toch nog een nacht te mogen gebruiken. De gemeentelijke vergunning voor deze noodpaviljoens loopt vandaag (dinsdag) af. Burgemeester Jaap Velema heeft eerder gezegd deze vergunning onder geen enkele voorwaarde te willen verlengen.

Foto's

Deel dit artikel