Cel voor mishandeling met bosmaaier en vernieling van auto

Deel dit artikel
ADP, bron (samenwerking)

GRONINGEN (ADP) – Voor het slaan met een draaiende bosmaaier is een 26-jarige man uit de gemeente Westerwolde veroordeeld tot vier maanden cel. Hiervan is een maand voorwaardelijk. Het slachtoffer zat in een auto, toen hij door het raampje met de draaiende bosmaaier werd geconfronteerd. ‘Dit moet een hevige vervelende ervaring zijn geweest, het zou je maar gebeuren’, zei de rechter en vond poging tot zware mishandeling bewezen. 

De 26-jarige man verscheen niet op zitting. ‘Dat is heel jammer, ik had graag zijn uitleg willen horen’, zei de rechter. Uit het dossier blijkt dat de man vorig jaar in augustus in zijn woonplaats bezig was met een bosmaaier. Achter hem stopte en auto met daarin een bekende en zijn vriendin. Het stel had net een auto gekocht in Emmen en toerde wat rond. De man reed, zijn vriendin zat naast hem.

Erger voorkomen

‘Moi’, riep de bestuurder naar de maaiende bekende. Die zei niets terug, maar liep met de draaiende maaier naar de auto. Hij sloeg daarmee door het openstaande raampje naar de bestuurder. ‘Door weg te duiken is erger voorkomen’, schetste de rechter. Het slachtoffer liep snijwonden op aan zijn onderarm, doordat hij de maaier de auto uit duwde. De net gekochte wagen liep krassen op.

‘Kappen voor zijn ogen’ 

Bij de politie verklaarde de verdachte dat hij een conflict had met de ander over geld. Er kwamen ‘kappen voor zijn ogen’ en hij wist niet meer wat hij deed. Hij had geen seconde nagedacht over de gevolgen. De officier van justitie noemde dit een domme en roekeloze actie. Hij eiste een werkstraf van honderd uur en een voorwaardelijke celstraf van vier weken.

Heel, heel ernstig

‘Ik kijk daar anders naar’, zei de rechter, ‘Ik vind het heel, heel ernstig wat meneer heeft gedaan. Dat had ik hem graag zelf willen uitleggen’. Hij vond dat de man maar even een poosje in de cel moest nadenken over zijn daad. Het voorwaardelijke deel is volgens de woorden van de rechter: ‘Een stok, laten we zeggen bosmaaier, achter de deur’.

Foto's

Deel dit artikel