Celstraf voor drugslab Vriescheloo

Deel dit artikel
ADP, bron (samenwerking)

GRONINGEN (ADP) – Een 46-jarige man uit Hilversum is voor zijn rol in het exploiteren van een drugslab in Vriescheloo veroordeeld tot twintig maanden cel. De helft hiervan is voorwaardelijk. De 47-jarige eigenaar van de boerderij waarin op grote schaal amfetamine (speed) werd geproduceerd kreeg een jaar cel opgelegd, waarvan een half jaar voorwaardelijk.  

Het laboratorium werd op 19 november 2019 ontdekt en ontmanteld. Dit gebeurde na een anonieme tip. Twee mannen uit Almere waren druk aan het werk, toen het Arrestatieteam (AT) binnenviel. Deze mannen kregen in juli 2020 ieder een celstraf van 2,5 jaar opgelegd. De man uit Hilversum en de eigenaar van de boerderij werden later pas opgepakt.

Tegen de man uit Hilversum eiste de officier van justitie twee weken geleden dertig maanden cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk. De pandeigenaar zou wat betreft de aanklager een celstraf van anderhalf jaar, waarvan een half jaar, opgelegd moeten krijgen. De 47-jarige stond ook terecht voor een hennepkwekerij met 880 planten in Steenwijk. Die werd ook in november 2019 opgerold.

De rechter tilde er zwaar aan dat de mannen louter uit financieel gewin handelden en geen oog hadden voor de grote gezondheids- en milieuschade die deze drugs veroorzaken. Daarnaast hield de rechter er rekening mee dat beiden niet eerder voor dergelijke feiten zijn veroordeeld. De 47-jarige kampt met gezondheidsproblemen, die mee hebben gespeeld in de strafbepaling en dat hij zijn is woning kwijtgeraakt vanwege de drugsproductie.

 

Foto's

Deel dit artikel