Aantal Oekraïense vluchtelingen in Groningen in een week tijd met 250 toegenomen

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron)

Groningen – Het aantal Oekraïense vluchtelingen dat in Groningen verblijft is in een week tijd met 250 toegenomen tot 650. Dat meldt de veiligheidsregio Groningen.

Elke veiligheidsregio in Nederland moet in totaal tweeduizend opvangplekken zien te realiseren. In Groningen gaat dit voortvarend. In de gemeenten Groningen, Het Hogeland, Westerkwartier, Oldambt, Eemsdelta, Stadskanaal en Midden-Groningen zijn inmiddels opvanglocaties gecreëerd. In totaal zijn er nu negenhonderd plekken beschikbaar en de verwachting is dat er binnenkort nog eens negenhonderd plekken bij gaan komen. Tevens denkt men dat de resterende tweehonderd opvangplekken ook geen probleem zullen zijn, omdat men beschikt over een lijst met mogelijke locaties.

In de gemeente Groningen worden vluchtelingen opgevangen in het Nescio Hotel in Haren, op een slaapboot in het Eemskanaal en in een studentenflat in Selwerd. In het land zijn op dit moment 24.500 plekken beschikbaar. In totaal worden er nu 13.000 vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen.

Foto's

Deel dit artikel