Acht maanden cel voor diefstal kluis uit supermarkt Jacob van Ruysdaelstraat

Deel dit artikel
ADP, bron (samenwerking) & Foto: Politie Groningen-West via Instagram

GRONINGEN (ADP) – Een 44-jarige man uit Groningen is voor een kluisroof uit een supermarkt aan de Jacob van Ruysdaelstraat en het kweken van hennep veroordeeld tot acht maanden cel. Hiervan is de helft voorwaardelijk en moet hij zich in de proeftijd laten behandelen.

Een 39-jarige medeverdachte werd vanwege onvoldoende bewijs vrijgesproken.

De kluis werd in de nacht van 23 mei 2021 gestolen. Het inbraakalarm ging af, waardoor de politie snel ter plekke was. Bij de supermarkt stond een witte bus. De kluis was nog niet ingeladen. De inbrekers waren spoorloos, maar werden kort daarop toch opgepakt. De inbraak was op camerabeeld vastgelegd. De twee die waren aangehouden leken verdacht veel op de gefilmde inbrekers.

De 44-jarige bekende. Bij hem thuis vonden de agenten een hennepkwekerij. De man kampte op dat moment met verslavingsproblemen. De 39-jarige verdachte ontkende. Hij was toevallig in de buurt en had contact met zijn 44-jarige vriend, om een slaapplaats te bemachtigen. De rechter vond de camerabeelden dermate vaag en kon niet vaststellen dat de 39-jarige man de gefilmde inbreker was.

 

Foto's

Deel dit artikel