Verhuizen in Groningen: Zelf doen of laten doen?

Deel dit artikel
Ingezonden artikel

Groningen – Een huis kopen in deze tijd valt niet mee. Zeker in Stad niet. U bent echter een van de gelukkigen: u heeft een huis gekocht in Stad! Gefeliciteerd.  Na een hoop felicitaties en het besef dat u écht een huis heeft gekocht, komt het zakelijke deel: de verhuizing. De vraag die daarbij meteen rijst is: gaat u de verhuizing zelf doen, of laat u het doen?

En met laten doen bedoelen we dat u het laat doen door een professioneel verhuisbedrijf in plaats van vrienden en familie.

Professionele verhuisbedrijven zijn niet gratis, laten we dat voorop stellen. Toch wilt u misschien overwegen om vakmensen in te schakelen voor uw verhuizing. In dit blog vertellen wij waarom u professionele verhuizers zou moeten overwegen.

Heel veel spullen om te verhuizen

Als u al eens eerder bent verhuisd, weet u dat verhuizen niet een eendaagse klus is. Alleen het treffen van de voorbereidingen zoals labelen van dozen en het opzeggen (en opnieuw afsluiten) van abonnementen, kost soms al dagen. De volgende stap is het inpakken. Dit is het moment dat u beseft dat u heel veel spullen heeft. Meer dan u zich herinnert van de vorige verhuizing. Daar komt nog bij dat de kasten en meubelen toch wel erg zwaar zijn!

Met alle drukte rondom de verhuizing beseft u zich dat het wel erg krap gaat worden als u alles zelf moet doen. Wanneer u de verhuizing volledig uit handen geeft aan professionele verhuizers, hoeft u zich hier niet druk om te maken! Snel en Wel Verhuizingen helpt u graag om u snel en vakkundig te verhuizen. Het enige wat u hoeft te doen is de enthousiaste verhuizers instructies geven over waar de spullen geplaatst moeten worden. Het transport, inclusief het zware tilwerk, wordt voor u geregeld.

Snel verhuizen

In het beste geval heeft u ruimschoots de tijd om uw verhuizing voor te bereiden. Echter komt het vaak voor dat de datum van verhuizing snel dichtbij komt. Helemaal in de huidige woningmarkt kan een verhuizing snel gaan. Wanneer iemand besluit zijn huis te verkopen, is het in sommige gevallen nog dezelfde dag verkocht. Helemaal met het voorjaar in aantocht waardoor huizenkopers extra enthousiast worden. Ook in de gevallen waar de datum nog ver in de toekomst ligt, wilt u misschien niet een week lang bezig zijn met verhuizen. Wanneer het moment eenmaal daar is, wilt u gewoon snel over zijn.

In dit geval zou u moeten overwegen een verhuisbedrijf in te huren. Professionele verhuizers gebruiken namelijk ook professionele apparatuur, waardoor ze jou snel kunnen verhuizen. De tilkracht van een verhuislift is niet te evenaren door twee sterke vrienden die u de hele zaterdagmiddag komen helpen!

Kostbare inboedel

De professionele apparatuur biedt u nog een groot voordeel: kostbare inboedel kan veilig worden verplaatst en vervoerd. Hoe voorzichtig u de antieke kast ook bedacht had te verplaatsen, het gaat vaker fout dan goed. Helaas komt u daar altijd op een te laat moment achter.

Een verhuisbedrijf zal nooit 100% garanderen dat al uw meubelen zonder schade worden vervoerd maar de kans wordt aanzienlijk groter. Bovendien bent u verzekerd tegen schade wanneer u het laat doen door professionals. Mocht het dus fout gaan, dan schiet u er in ieder geval financieel niet bij in. Dat is toch een prettige gedachte.

Zelf doen, met een beetje hulp

Ziet u de voordelen al van een verhuisbedrijf? Of twijfelt u nog? U kunt namelijk ook kiezen voor een ‘hulp on the side’. Een verhuishulp helpt u alleen met de spullen die u liever niet zelf doet. Zo kunt u er voor kiezen om de grote, zware spullen te laten verhuizen, terwijl u zelf de kleinere dozen doet. Zo kunt u de kosten beperken terwijl u wel zeker weet dat uw spullen zonder schade worden vervoerd.

Eindelijk verhuizen

Bent u al overtuigd? Wij hopen dat we de keuze voor u in ieder geval makkelijker hebben gemaakt. Of u het nu zelf doet of laat doen, wij wensen u veel woonplezier in uw nieuwe droomhuis.

 

Foto's

Deel dit artikel