Verdachte schietpartij Populierenlaan bekent schutter te zijn geweest

Deel dit artikel
ADP, bron (samenwerking)

Groningen (ADP) – Een 28-jarige man uit de stad Groningen, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de schietincident aan de Populierenlaan in Groningen op 13 oktober vorig jaar, heeft toegegeven dat hij heeft geschoten.

Dat kwam maandag tijdens een niet inhoudelijke zitting naar voren.

Gewond

Bij het schietincident aan de Populierenlaan raakte een toen 30-jarige man gewond aan zijn been. Die moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Na het incident ging de politie op zoek naar getuigen en camerabeelden rond de plaats van het incident. De verdachte kon op 1december worden aangehouden en zit sindsdien vast.

Aanval mes

Kort na zijn aanhouding kwam hij met een bekennende verklaring. Hij zou hebben geschoten, maar deed dat nadat het latere slachtoffer hem
eerst met een mes zou hebben aangevallen. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de 28-jarige man zich schuldig gemaakt aan poging tot moord.

Hij blijft in de cel tot zijn strafzaak dient. Die staat eind mei gepland. Tot die tijd moeten nog een aantal getuigen worden gehoord. De man is eerder veroordeeld geweest voor geweldfeiten. De kans op herhaling wordt door deskundigen op ‘hoog’ geschat.

Foto's

Deel dit artikel