Basis-politieonderwijs is vorig jaar compleet vernieuwd

Deel dit artikel
Instagram politie_eenheid_noordnederland

Drachten – Het basis-politieonderwijs is vorig jaar compleet vernieuwd! In de nieuwe MBO4-politieopleiding (PO21) worden studenten binnen twee jaar opgeleid tot goede en weerbare politieagenten. Vroeger duurde de opleiding drie jaar.

De nieuwe opleiding is intensiever. Studenten leren veel praktijkgerichter, hebben nu zelf meer regie over delen van hun opleiding en leren en werken met elkaar in leerteams. 💪🏻

Het eerste jaar van de nieuwe opleiding staat in het teken van het leren van de theorie op de politieacademie_drachten. Het tweede jaar is vooral gericht op de praktijk. Studenten gaan in het tweede jaar naar een Leer- en Ontwikkelplek (LOP) op een bureau in de eenheid Noord-Nederland (in Leeuwarden, Groningen of Emmen). Zij worden tijdens hun hele opleiding begeleid door docenten en ervaren agenten. En binnen het leerteam kunnen studenten ook wat van elkaar leren! Want de ene student weet vanuit ervaring meer van de Wegenverkeerswet, de andere student heeft bijvoorbeeld werkervaring in de GGZ.

Wil jij nou ook graag bij de politie en sta je te popelen om aan de nieuwe politieopleiding te beginnen? Houdt @kombijdepolitie goed in de gaten. Er zijn geregeld nieuwe vacatures! Maak een vacature-alert aan en solliciteer zodra dat kan.

Foto's

Deel dit artikel