112GroningenDag: Het Veteranen Search Team komt 11 juni ook

Deel dit artikel
Redactie 112Groningen

Groningen – Op zaterdag 11 juni 2022 zal Het Veteranen Search Team zich presenteren tijdens de 112GroningenDag in MartiniPlaza. Tot 11 juni 2022 stellen we alle deelnemers aan u voor!!

De politie heeft jaarlijks te maken met 40.000 vermissingen. Het Veteranen Search Team is een professionele organisatie die de politie helpt bij zoekacties en ondersteunt op het gebied van advies, planning, geo-analyse en zoekacties op land.

 

De politie behoudt hierbij altijd de regie. De vrijwilligers van het VST hebben allen een geüniformeerde achtergrond. 85% is veteraan en 15% is afkomstig van politie en overige geüniformeerde beroepen. Hiermee bundelen wij de kennis en kunde van de beroepsgroepen tot een gedisciplineerd en gestructureerd inzetmiddel welke op basis van kameraadschap voorwaarts gaat. 1 team, 1 opdracht.

Het VST onderhoud geen contact met de familie van de vermiste en praat niet met media over lopende of afgeronde zoekacties. Wij beschikken over het beste materieel, wat volledig eigendom is van het VST  en een onuitputtelijk doorzettingsvermogen. Wat de omstandigheden ook zijn: wij zoeken tot we het maximale eruit gehaald hebben.

 

Op zaterdag 11 juni 2022 vindt voor de derde keer de 112GroningenDag plaats in-en om de MartiniPlaza in Groningen. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn er diverse hulpverleningsinstanties en geven talrijke spectaculaire demonstraties van vele hulpdiensten en er is een een grote informatie / veiligheidsmarkt. Op het Horecaplein kunt terecht voor een hapje en een drankje. U bent van harte welkom!! De 112GroningenDag wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor A&S Vancare en subsponsor 101BHV.nl.

Zie video editie 1, in 2018 hieronder.

Foto's

Deel dit artikel

Video