Brand in jeugdsoos ’t Kon Amper in Schildwolde (Update)

Deel dit artikel
Marcel Klip 112hoogezand.nl
Schildwolde - In het pand van jeugdsoos't Kon Amper in Schildwolde heeft dinsdagmorgen brand gewoed.

De brand zou ontstaan zijn in de geiser in de keuken van het gebouw en werd bestreden door de korpsen van Slochteren en Siddeburen.

 

 

 

Bestuur jeugdsoos meldt:

 

­Schildwolde – Dinsdagmorgen om 9.53 kwam er bij de blusgroepen van Slochteren en Siddeburen een brandmelding binnen van Jeugdsoos ’t Kon Amper in Schildwolde. Bij aankomst van de brandweer stond het gehele pand vol met rook. Dit betrof een korte maar hevige brand dat is ontstaan ter plaatse van de CV ketel. Door snel optreden van de brandweer kon voorkomen worden dat de brand uitslaand werd en bleef deze beperkt tot de keuken. Helaas is deze volledig uitgebrand. Uit voorzorg is de naastgelegen basisschool korte tijd ontruimt geweest. Bij de brand raakte niemand gewond.

 

Voor het dorp heeft de brand grote gevolgen. De jeugdsoos was niet alleen een plaats voor de jeugd, maar fungeerde ook als dorpshuis. Bijna alle verenigingen van Schildwolde maakten hiervan gebruik. Wat de brand voor uitwerkingen heeft op de toekomstige  evenementen is nog niet bekend. Het gebouw moet als verloren worden beschouwd. Samen met de gemeenste Slochteren en Salvage wordt gewerkt aan een oplossing. Wel is bekend dat de  Stroatfeest op 15 juli, dat mede wordt georganiseerd door de jeugdsoos, hier geen hinder van ondervind.

 

 

Foto's

Deel dit artikel