112GroningenDag: Polygon Nederland ook aanwezig 11 juni 2022

Deel dit artikel
Redactie 112Groningen

Groningen – Op zaterdag 11 juni 2022 zal Polygon Nederland zich presenteren tijdens de 112GroningenDag in MartiniPlaza. Tot 11 juni 2022 stellen we alle deelnemers aan u voor!!

Op zaterdag 11 juni zal Polygon vestiging Groningen aanwezig zijn op de 112GroningenDag in Martiniplaza te Groningen. Wie zijn wij? Polygon, voorheen Munters, is al sinds de jaren 50 van de vorige eeuw actief op het gebied van tijdelijke klimaatoplossingen. Aan de basis stond Carl Munters; oprichter, uitvinder en houder van ruim 1.000 patenten.

 

Hij is de uitvinder van onder andere de sorptiedroger, deze droger werkt middels een ronddraaiend ontvochtigingswiel met een honingraatstructuur. In 1985 lanceerde Munters, als specialist op het gebied van vocht, de ‘Moisture Control Services’. Verzekeraars en hun leveranciers maakten al gebruik van kleinere Munters apparatuur om waterschades te drogen. MCS groeide snel door tot internationaal bedrijf met in 1990 vestigingen in meer dan 20 verschillende landen.

Munters was altijd een productiebedrijf en niet ingericht als service organisatie. Op 1 oktober 2010 werd de divisie MCS daarom losgemaakt van Munters Group en verzelfstandigd tot een onafhankelijke organisatie met de naam Polygon. Polygon heeft vandaag de dag grote ambitie om verder te groeien en focust zich ook sterk op schadeherstel. Sinds 2010 is Polygon sterk gegroeid, mede door de overname van diverse bedrijven. Bijvoorbeeld document hersteller Harwell, diverse reconditioneringsbedrijven in Zweden, Noorwegen, Frankrijk en Denemarken. In 2019 breidde Polygon uit naar Zwitserland middels de overname van Alvisa 24. Ook Polygon Nederland groeide in 2019 middels twee acquisities.

 

Het Friese bedrijf Tiedema is overgenomen, experts op het gebied van lekdetectie, droogtechniek, luchtdichtheidsmetingen en verwarmingstechniek. Kort daarna werd VANWAARDE overgenomen, restaurator van papieren erfgoed, kunst en antiek. Onze kennis en ervaring uit het verleden helpen ons bij het beperken en beheersen van de gevolgen van water, brand en klimaat.

Wij van Polygon komen als eerste na brand en waterschade. En worden in geschakeld door stichting salvage en zijn binnen 1 uur ter plaatsen om een schade stop te creëren. Denk daarbij aan bluswater weg te zuigen deuren/ramen afschotten en globale reiniging uit te voeren. Droog apparatuur plaatsen om zo meer schade te beperken. Wij rijden allemaal in goed uitgeruste werkbussen.

 

Op zaterdag 11 juni 2022 vindt voor de derde keer de 112GroningenDag plaats in-en om de MartiniPlaza in Groningen. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn er diverse hulpverleningsinstanties en geven talrijke spectaculaire demonstraties van vele hulpdiensten en er is een een grote informatie / veiligheidsmarkt. Op het Horecaplein kunt terecht voor een hapje en een drankje. U bent van harte welkom!! De 112GroningenDag wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor A&S Vancare en subsponsor 101BHV.nl.

 

Foto's

Deel dit artikel