GGD sluit test- en priklocaties vanwege storm Eunice

Deel dit artikel
112Groningen.nl

Groningen – De GGD heeft besloten om vrijdagmiddag haar deuren te sluiten in verband met de zware storm die over het land raast. Volgens de GGD gaat het om alle test- en priklocaties in Groningen.

“Voor de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers sluiten onze test- en priklocaties vrijdag om 14.00 uur. Onze locaties zijn allemaal in een pand, dus goed bestand tegen de storm. Maar bij zo’n zware storm kan toch schade of gevaar ontstaan voor onze bezoekers of medewerkers. Bijvoorbeeld door omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen.”

“Het hoogtepunt van de storm wordt verwacht in de namiddag en in de avond. Bovendien rijden er na 14.00 uur geen treinen meer. Door om 14.00 uur onze locaties te sluiten geven we ook onze medewerkers de kans om veilig thuis te komen”, meldt de GGD.

Code oranje
Het KNMI heeft vanaf 14:00 uur ‘code rood’ afgegeven voor het westen van het land, in Groningen blijft de verwachting voorlopig op code ‘oranje’. In de provincie Groningen is kans op zeer zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur, langs de noordkust mogelijk tot 130 kilometer per uur.

 

Foto's

Deel dit artikel