Great British Assen was weer fantastisch

Deel dit artikel
René Kuipers/ www.renekuipers.info
Assen - Het TT-assen circuit was zondag het toneel van de "Great British", het evenement in samenwerking met de Historische Auto Ren Club. In diverse raceklassen werd om punten gestreden.

Tot 2016 werd dit race op Zandvoort gereden, maar nu dus in Assen. Vele race klassiekers werkten op hoge snelheid hun ronden af onder de blakende zon. 

 

Buiten het circuit een bonte verzameling van oldtimers en zeer typische auto's uit de nabije verleden. Alfa's, Rolls Royces, BMW's, Morgans, Renault Caravalle (uniek exemplaar in Nederland) en tal van andere klassiekers stonden zij aan zij geparkeerd voor het dankbare publiek.  

 

Tussen de races door werd het publiek op de tribune getrakteerd op de “Indian Pete Jettruck, een truck met twee heuse vliegtuigmotoren. Een oorverdovend lawaai, rook en vuur van een opstijgend vliegtuig. 

  


Great British is in 2017 weer terug op de kalender en wel op zondag 11 juni op het TT Circuit Assen. Dan vindt, in samenwerking met de Historische Auto Ren Club (HARC), de Historic Assen Trophy plaats, met een drietal aansprekende raceklassementen. De Historic Assen Trophy is na een aantal jaren afwezigheid weer terug op het TT Circuit Assen. Waar Zandvoort al jaren een vaste baken is met de State of Art Historic Zandvoort Trophy zal Assen ook weer op de kalender staan. Dit evenement wordt georganiseerd door de Historische Auto Ren Club (HARC) in samenwerking met 402 Automotive. 

 

 

Foto's

Deel dit artikel