Inbraak brandweerkazerne Eemsmond

Deel dit artikel
Foto's: H. Jansen
Uithuizermeeden -

In de nacht van donderdag 23 november op vrijdag 24 november heeft het dieven gilde toegeslagen in de brandweerkazerne aan de Uithuizerweg te Uithuizermeeden. Via het inslaan van een ruit in de grote deur werd toegang verschaft tot de kazerne. De deur van de kantine werd waarschijnlijk ingetrapt om te zien of er wat van hun gading lag. Tot op heden wordt er echter in de kazerne niets vermist. Wat het gilde daarna bewerkstelligt heeft grenst aan het ongelofelijke.

Een aantal poeder blussers en CO2 blussers werden in de voertuigen en het gebouw leeggespoten. Om half een vrijdag middag werd een en ander ontdekt. De hele middag en avond is een schoonmaakploeg en de brandweerlieden bezig geweest het geheel weer schoon te krijgen. De brandweer was vanaf een uur tot en met middernacht niet inzetbaar. Op dit moment staat er een regio auto in de kazerne daar de eigen TAS bij een reinigingsbedrijf staat ter schoonmaak. Al met al kun je als alles in ogenschouw wordt genomen meer spreken van een gerichte actie tegen de brandweer dan van een inbraak om spullen. De schade kan fors oplopen daar het poeder uit de blussers veel schade aanricht aan metalen en elektronica.

De politie stelt een onderzoek in. Op korte termijn zal de gemeente Eemsmond een alarminstallatie aan laten brengen aldus een woordvoerder.
Overige foto’s via www.brandweereemsmond.nl

Foto's

Deel dit artikel