Celstraffen voor mannen die seks hadden met een vrouw die out was na druggebruik

Deel dit artikel
ADP, bron

GRONINGEN (ADP) – Twee mannen uit Sappemeer (38) en Beilen (45) zijn door de rechtbank veroordeeld tot celstraffen van 15 en 9 maanden (5 en 6 maanden voorwaardelijk), wegens seksueel misbruik van een vrouw die na druggebruik bewusteloos was geraakt.

Het Openbaar Ministerie (OM) had tot twee jaar geëist.

Handelingen gefilmd

Het misbruik vond plaats in augustus 2018, in de toenmalige woning van de Sappemeerder, in Baflo. De seksuele handelingen met de vrouw werden met een telefoon gefilmd. De vrouw werd later geconfronteerd met dit filmmateriaal. De vrouw stapte een maand later naar de politie.

De Sappemeerder en de vrouw zijn bekenden van elkaar. Ze hadden op die avond afgesproken bij hem thuis. Ze hadden beide ghb en cocaïne gebruikt. De man uit Beilen verscheen later die avond ook in de woning. Ook hij was onder invloed van drugs.

‘Schaamteloos en respectloos’

‘Terwijl de vrouw ‘out’ ging na druggebruik maakten ze schaamteloos en respectloos misbruik van een vrouw die zich niet meer kon verweren’, aldus de rechtbank.

De man uit Beilen kreeg de laagste straf opgelegd, omdat zijn bijdrage volgens de rechtbank op die avond ook kleiner was geweest en hij deels bekende.

Bij de strafoplegging hield de rechtbank voor beide mannen rekening met de oudheid van de zaak.  De mannen moeten aan de vrouw 5000 euro schadevergoeding betalen. Zij had 12.500 euro gevraagd.

Foto's

Deel dit artikel