Rechtbank uit zorgen om Damster(75): toch vrijspraak voor betasten buurmeisje (4)

Deel dit artikel
ADP, bron

APPINGEDAM (ADP) –  Een 75-jarige man uit Appingedam is door de rechtbank vrijgesproken van het onzedelijk betasten van een 4-jarige buurmeisje in april 2018.

Er was een taakstraf van 180 uur taakstraf tegen hem geëist.

De Damster zou het kind, in ruil voor snoepgoed, onzedelijk hebben betast. Ook zou hij haar hebben gevraagd om haar geslachtsdeel te laten zien. Het kind vertelde alles aan haar moeder. Met deze verklaringen stapte die naar de politie. De rechtbank acht de verklaringen van het meisje en haar moeder weliswaar betrouwbaar, maar sprak de man vrij wegens het ontbreken van ondersteunend bewijs. Bij onvoldoende bewijzen dient vrijspraak te volgen.

Ondanks de vrijspraak maakt de rechtbank zich zorgen om het gedrag van de Damster. In acht jaar tijd kwamen over de man meerdere meldingen binnen over grensoverschrijdend gedrag met kleine kinderen. Agenten waarschuwden de man diverse keren. Zij maakten met hem de afspraak dat hij geen kinderen in zijn huis mocht hebben. De man zei twee weken geleden op zitting dat hij wel eens ijsjes uitdeelde aan buurtkinderen. Verdere aantijgingen wuifde hij weg.

Hij had het 4-jarig buurmeisje slechts ‘spelenderwijs rondgeslingerd’. Van een afspraak tussen hem en agenten wist hij zich niets te herinneren. De rechtbank sprak vandaag nadrukkelijk uit dat de man zich aan de afspraak moet houden.

Foto's

Deel dit artikel