Zaterdag om 20:00 uur is de grote fakkelmanifestatie in de stad

Deel dit artikel
Foto's: Oogtv.nl (Bron) & foto`s Marc Dol 112Groningen

Groningen – Een grote fakkeldemonstratie moet zaterdagavond laten zien dat Groningers het overheidsbeleid rond de gaswinning niet langer accepteren. Dat maakten de drie organisatoren (de Groninger Bodem Beweging, voormalig-nachtburgemeester Chris Garrit en SP-Tweede Kamerlid Sandra Beckerman) afgelopen dinsdagmiddag bekend.

 

De fakkeltocht begint zaterdagavond om 20.00 uur op De Vismarkt. De organisatoren hopen op veel bijval en nodigen dan ook iedere begane of getroffen Groninger uit om mee te lopen in de tocht. Tijdens de actie wordt rekening gehouden met de corona-maatregelen. Om deze reden kunnen protesteerders ook digitaal meedoen aan de manifestatie.

“Met het massale protest willen we laten zien dat we het falend overheidsbeleid niet langer accepteren. Het wordt tijd dat de veiligheid van Groningers voorop komt te staan, én dat er ruimhartige financiële compensatie komt voor alle gedupeerden”,  schrijft de Groninger Bodem Beweging in een persbericht. Meldt Oogtv afgelopen eerder deze week.

Reden voor de actie zijn het verder openschroeven van de gaswinning uit het Groningenveld en de recente chaos rond de subsidieverstrekking voor verbetering en verduurzaming in de provincie. “De twee recente gebeurtenissen zijn pijnlijk exemplarisch voor hoe Den Haag al jarenlang met Groningen omgaat”, aldus mede-organisator Chris Garrit.

 

Ter Apel en reclame op de fietspaden

 

Men maakt op fietspaden reclame voor zaterdag. Ook is er vrijdagavond 15 januari 2022 om 19:00 uur een vreedzame tocht op het Marktplein  in Ter Apel.

Foto's

Deel dit artikel