Rijkswaterstaat meldt: Schade aan Dorkwerderbrug is gelukkig gering & Oorzaak?

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv.nl (Bron) & Archieffoto`s 112Groningen

Aduard – De schade aan de Dorkwerderbrug is gering. Dat laat Rijkswaterstaat dinsdagavond weten nadat er eerder in de avond een vrachtschip tegen de brug was gebotst.

De aanvaring vond plaats rond 19.30 uur. Kort daarop liet een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten dat een binnenvaartschip tegen de brug was gevaren. De stuurhut raakte de onderkant van de brug. De schipper kon het vrachtschip na de aanvaring aanmeren in de buurt van de brug. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, waarbij onder andere de brug geïnspecteerd werd op schade. Voor de zekerheid werd het scheepvaartverkeer stilgelegd.Meldt Oogtv.

 

“Schade is gering”
“Inmiddels is de brug weer vrijgegeven om bediend te worden”, laat een woordvoerder rond 23.00 uur weten. “Inspectie heeft inmiddels plaatsgevonden en de schade aan de brug is gering. De stremming van het Van Starkenborghkanaal heeft niet voor oponthoud van andere schepen gezorgd.” Aan het schip ontstond wel schade. Zo is de stuurhut flink ingedeukt.

Afgelopen jaren diverse aanvaringen
De afgelopen jaren hebben er in en rondom Stad verschillende aanvaringen met bruggen plaatsgevonden. In september 2018 voer een schip tegen de Paddepoelsterbrug. De brug raakte daarbij zwaar beschadigd. Deze verbinding is nog altijd niet hersteld. Vorig jaar mei ramde een schip de Gerrit Krolbrug. Ook deze brug raakte total loss. Eerder vonden er al aanvaringen plaats bij de Borgbrug, Oostersluisbrug en de tafelbrug bij Aduard.

 

Update

 

Oorzaak

De politie kan nog niets zeggen over de oorzaak van de aanvaring van de Dorkwerderbrug dinsdagavond. Na het ongeluk sprak de politie met onder anderen de schipper en is er technisch onderzoek verricht.
Volgens politiewoordvoerder Dennis Janus van de Landelijke Eenheid zijn daarbij geen gebreken geconstateerd. Ook zijn er ‘vooralsnog geen aanwijzingen’ dat er sprake is van ‘verwijtbare schuld’ van de schipper. Zegt Rtvnoord.nl.

Foto's

Deel dit artikel

Video