Wilde achtervolging op A7 richting Stad eindigt in Eelde (Video)

Deel dit artikel
112Groningen & Tekstbron OOGTV.nl & Youtube Meternieuws.nl

Opeinde – Meerdere politieauto’s hebben aan het einde van de woensdagmiddag een personenauto achtervolgd over de A7. De achtervolging leidde onder andere door de Stad. De politie wist het voertuig uiteindelijk klem te rijden in Eelde, waarna de bestuurder werd ingerekend.

De achtervolging begon bij Opeinde (bij Drachten), waar de bestuurder wegreed bij een tankstation zonder te betalen. Meerdere politievoertuigen zetten daarop de achtervolging in op de A7.

Na een mislukte poging om de auto klem te rijden op de snelweg (waarbij zeker één politieauto beschadigd raakte), ging de achtervolging verder richting Eelde. De auto en de achtervolgende stoet politieauto’s ging bij Hoogkerk van de snelweg af en raasde vervolgens via Eelderwolde naar Eelde. Op de Kooiweg in het dorp wist de politie de auto wel klem te rijden. De bestuurder werd gearresteerd.

Meerdere politievoertuigen raakten beschadigd tijdens de dollemansrit, evenals de auto van de vluchtende man. De brandweer voerde een korte controle uit aan het voertuig (vermoedelijk op lekkende brandstof), waarna de auto werd weggesleept.

Foto's

Deel dit artikel

Video