Koffieconsumptie in corona tijdperk

Deel dit artikel
Ingezonden artikel

Haren/ Groningen – Vanwege de coronacrisis moesten veel fysieke winkels zondag 19 december 2021 wederom tijdelijk de deuren sluiten. Waar velen hun inkomsten op dat moment zien verdampen, loopt het bij anderen juist storm en zetten ze online twee à drie keer zoveel om. Hoe kan dat toch?

 

Sinds de coronacrisis is losgebarsten en winkels meerdere keren hun deuren moesten sluiten om besmettingen te voorkomen, zijn we veel meer online gaan kopen. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Opvallend genoeg winnen de bedrijven die zowel een fysieke winkel als een internetwinkel hebben het meest. De omzet bij de zogenoemde multi channelers lag afgelopen kwartaal 18% hoger vergeleken met 2020, terwijl de pure webwinkels 15 procent meer verdienden.

Creatief omgaan met uitdagingen

De coronacrisis zorgt voor extra uitdagingen voor ondernemers waar niemand voorheen rekening mee had gehouden, maar waar velen creatief op inspelen. De een begon een Click & Collect, de ander investeerde in een webshop. Mede dankzij deze creatieve ideeën zagen veel ondernemers hun omzet online verdubbelen en soms verdriedubbelen. Iets wat dekoffiewinkel.com kan beamen, die de omzet in de online webshop het afgelopen jaar zag verdubbelen.

Nederland als koffieland tijdens corona

 

Arnold Nuver, eigenaar van De Koffie Winkel in Haren: “Wij Nederlanders zijn echte koffieliefhebbers. Met gemiddeld 4,1 koppen koffie per dag staat ons land op nummer 3 in de top 10 landen met de hoogste koffieconsumptie. Een koffie voor onderweg, in een koffiebar of thuis tijdens onze vaste ‘koffietijden’. Dit laatste is sinds de coronacrisis alleen maar meer geworden. We zijn veel meer thuis en willen ook hier kunnen genieten van heerlijke koffie. Die behoefte zagen wij terug in de resultaten van onze webshop. Afgelopen jaar is onze omzet in Nederland meer dan verdubbeld en in België verzesvoudigd’’

Alles om thuis te kunnen genieten

 

“Door de coronacrisis stellen velen van ons andere prioriteiten aan het leven. Zo is het genieten van kleine dingen nog belangrijker geworden. Een heerlijke kop koffie is daar één van en voor velen een groot genotsmoment. Vaak meerdere keren op een dag. Mensen hechten hier sinds de coronacrisis veel meer waarde aan. Bij dekoffiewinkel.com ,de koffiespecialist van Nederland, hebben wij alles in huis om consumenten in deze behoefte te voorzien: van prachtige JURA koffiemachines en ambachtelijke koffie, tot aan de benodigde accessoires en onderhoudsproducten voor een blijvend goede kwaliteit en hygiëne.”

 

Foto's

Deel dit artikel