UPDATE: Politie treft overleden persoon aan in water Marwixkade, mogelijk vermiste Michael (22)

Deel dit artikel
Foto's: Martin Nuver - 112Groningen.nl

Groningen – De politie is donderdagochtend een zoekactie gestart in het water langs de Eendrachtskade in de stad Groningen.

Aanleiding van deze zoekactie is de vermissing van een 22-jarige man uit de stad. De 22-jarige man is sinds maandagnacht vermist en is voor het laatst gezien tussen 03.30 en 04.00 uur in de omgeving van de Brugstraat in de Groninger binnenstad. Mogelijk is hij die nacht vertrokken in de richting van de Paterswoldseweg.

Signalement:

Woensdagmiddag bracht de politie een bericht naar buiten met de naam en een foto van de vermiste stadjer. Het gaat om de 22-jarige Michael Bos. Volgens het signalement heeft Michael Bos een slank postuur, is 195 cm lang, heeft donkerblond haar en blauwe ogen. Op het moment van zijn vermissing droeg hij een wit overhemd met een ruitjes/blokjes motief, en een licht blauwe spijkerbroek met witte sneakers. Opvallend is dat hij die nacht zonder jas uit een woning aan de Brugstraat is vertrokken. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen.

Zoekactie:

Vanaf donderdagochtend is de politie met een sonarboot bezig met een onderzoek langs de Eendrachtskade in de stad. Hierbij worden zij ondersteund door het Landelijk Team Onderwater Zoekingen, afgekort LTOZ, en vrijwilligers van het Search and Rescue team.

Lichaam gevonden:

De politie was een groot deel van de ochtend al aan het zoeken in het water aan de Marnixkade. Aan het begin van de middag zijn er afzettingen geplaatst. Duikers hebben het lichaam uit het water gehaald rond 14:00 uur.

 

Update 17:00 uur: Uit onderzoek is gebleken dat het gaat om de eerder vermiste 22-jarige man uit Groningen. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf. We verwijderen de eerdere berichtgeving rondom deze vermissing en vragen iedereen die dit gedeeld heeft hetzelfde te doen.

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media