Nepvuurwapen en mes aangetroffen bij jongens van 13 en 15 jaar in Hoogezand

Deel dit artikel
112Groningen.nl & Wijkagent Hoogezand

Hoogezand – Ziet u in één oogopslag het verschil tussen een echt of een nep vuurwapen?  Politieagenten die dit steeds vaker meemaken zien het verschil niet!

Als u iets langer kijkt en wat meer inzoomt op de bovenstaande foto ziet u het verschil. Het bovenste vuurwapen op de foto is nep, de onderste is het dienstwapen van wijkagent van Hoogezand. Het bekijkenvan het vuurwapen gaat nu onder ideale omstandigheden. Bedenkt u nu eens dat het buiten op straat is, in de avonduren, kunstmatig licht en meerdere personen in de buurt.

Gisteravond, vrijdag 17 december, werd de politie in Hoogezand geconfronteerd met die situatie. Er was een melding gemaakt van het feit dat iemand een vuurwapen had gezien bij een groepje jongeren. Dit soort meldingen neemt de politie zeer serieus, vandaar dat de politieagenten voor hun eigen veiligheid kogelwerende vesten hebben aangedaan bij het horen van de melding.

Op de opgegeven locatie troffen de politieagenten een groep jongeren aan. Omdat de agenten geen enkel risico wilden nemen werden meteen alle jongeren onderworpen aan een veiligheidsfouillering.

Gelukkig werkten de jongeren, waarvan de leeftijden verschilden tussen de 13 en 18 jaar, vrij goed mee en gaf één van de jongeren aan dat hij een nepvuurwapen bij zich had. Bij een andere jongen, een 13-jarige, werd een mes aangetroffen in zijn broekspijp/sok. Beide jongeren, een 13-jarige en een 15-jarige, werden door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De politie roept op aan jongeren om niet met wapens rond te lopen want de gevolgen zijn niet te overzien. Bovendien zien agenten niet of het om een echt of nep wapen gaat, en in het ergste geval zijn agenten genoodzaakt hun dienstwapen te trekken.

Foto's

Deel dit artikel