Cel voor Siddebuurster(30) voor gestolen crossmotor en verboden wapens in huis

Deel dit artikel
ADP, bron

Siddeburen(ADP) – Een 30-jarige man uit Siddeburen moet voor heling van een crossmotor en het hebben van een grote hoeveelheid verboden wapens en munitie de cel in. De officier van justitie eiste eerder een gevangenisstraf van twaalf maanden. De rechter vindt dit een te lage straf, hij legde de man een celstraf van anderhalf jaar op. 

 

De motor werd op 19 juli in Groningen gestolen. Het voertuig was voorzien van een GPS-systeem. De eigenaar kreeg een melding dat zijn motor in beweging kwam. Hij seinde de politie in. De agenten zagen twee auto’s achterelkaar rijden. De achterste wagen trok een boedelbak. Bij de woning van de Siddebuurster werd een motor uit de bak gehaald en achter de woning gestald. In het pand troffen de agenten een complete wapenopslag aan. De rechter vond niet bewezen dat de man erbij was toen de crossmotor werd gestolen.

Hij heeft die in elk geval in zijn bezit gehad. Heling wordt even hard bestraft als stelen. De rechter tilde zwaarder aan het wapenbezit. ‘Vuurwapens worden vaak gebruikt bij het plegen van ernstige strafbare feiten en vormen een groot gevaar en bedreiging voor de veiligheid van personen in de samenleving’, zei de rechter.

 

Foto's

Deel dit artikel