Twintig keer 112 gebeld met negen telefoons, man aangehouden

Deel dit artikel
wijkagent Hoogezand, bron

Hoogezand – `Afgelopen nacht kregen wij het verzoek van onze meldkamer om te gaan naar een adres in de gemeente Midden-Groningen` meldt een wijkagent uit Hoogezand. Vanaf het adres werd sinds 06 december, 22.00 uur, zonder goede reden meer dan 20 keer met 112 gebeld. Collega’s van de meldkamer hadden de man telefonisch al duidelijk gemaakt, dat hij hier mee moest ophouden.

 

Dit was schijnbaar niet doorgedrongen. Wij hebben de man nogmaals duidelijk te kennen gegeven niet meer onnodig met 112 te bellen. Tevens hebben wij hem gewaarschuwd en beloofd dat als hij weer zou bellen, hij een proces-verbaal zou krijgen en dat wij dan alle telefoons in beslag zouden nemen. De man bleek hardleers en vond het nodig om na ons vertrek wederom 112 te bellen. Hierop zijn wij teruggegaan en belofte maakt schuld. We hebben 9 telefoons in beslag genomen en de man is aangehouden ter zake art.142.2 Strafrecht.

Hij zal in de loop van de dag gehoord worden en moet zich mogelijk voor de rechter verantwoorden.  Door het onnodig met 112 bellen, kan het gebeuren dat er kostbare tijd verloren gaat als er echt iemand in nood is, die 112 belt, en niet gelijk contact krijgt.

Foto's

Deel dit artikel