5 tips voor een bezoek aan Groningen

Deel dit artikel
Foto's: Ingezonden artikel

Groningen – Verre vakanties zijn natuurlijk geweldig, maar ben je eigenlijk wel eens op ontdekkingstocht gegaan in eigen land? Nederland heeft ontzettend veel te bieden. We hebben mooie natuur, volop cultuur en heel veel leuke steden die je kunt ontdekken. Groningen is zo’n parel in eigen land. Het is een fantastische stad die bruist van het leven. Groningen is een echte studentenstad, met alle faciliteiten die daarbij horen, maar ook als je geen student meer bent, valt er in Groningen een heleboel te ontdekken en te beleven. Doorgaans plannen mensen een stedentrip in de lente of zomer, maar ook in de herfst en in de winter is deze stad absoluut een bezoek waard. Wij geven 5 tips voor een bezoek aan Groningen. Deze bezienswaardigheden en activiteiten wil je niet missen!

 

Wandelen

Groningen is echt zo’n stad waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. Overal in de stad kom je prachtige gebouwen, leuke straatjes en gezellige winkeltjes en koffiezaakjes tegen. De stad ademt historie en daar kun jij je tijdens een wandeling helemaal in onderdompelen. Als het weer zich ervoor leent, kun je één van de vele wandeltochten door de stad lopen. Er zijn privétours op maat te reserveren, maar je kunt ook een leuke speurtocht doen of een street art route lopen. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van de stad en vergeet ook zeker niet om foto’s te maken. Bij thuiskomst kun je daar een prachtig fotoboek van maken met deze Albelli kortingscode. Zo vergeet je nooit meer wat je allemaal hebt gezien in deze prachtige stad.

Musea

Op een koude of regenachtige dag vind je het misschien niet zo prettig om buiten rond te lopen. Gelukkig is Groningen rijk aan musea! Het Groninger museum is misschien wel het meest bekende museum van de stad. In dit markante gebouw worden tentoonstellingen georganiseerd van binnenlandse en buitenlandse hedendaagse kunst. In het Grafisch Museum in de stad ontdek je het verleden en het heden van grafische kunst. Het museum biedt bovendien activiteiten en workshops voor jong en oud. Maar laten we ook het nieuwe Storyworld niet vergeten. Dit toffe museum is helemaal gericht op strips, games en animatie.

Winkelen

Groningen is een ontzettend leuke winkelstad. Het centrum is groot en levendig met de Vismarkt en de Grote Markt als het hart van de stad. Groningen is rijk aan veel gezellige winkeltjes van zelfstandig ondernemers, maar ook de grote ketens zijn hier goed vertegenwoordigd. En krijg je tijdens het winkelen trek? Dan vind je in de stad veel leuke restaurants en koffiezaakjes. Omdat Groningen een studentstad is, vind je in de stad bovendien erg veel gezellige cafés en andere uitgaansgelegenheden

 

Bezienswaardigheden

Natuurlijk is een bezoek aan Groningen niet compleet zonder een bezoek aan de Martinitoren. D’Olle Grieze, zoals deze toren door Groningers wordt genoemd, is een echte blikvanger in de stad en biedt een fantastisch uitzicht. Maar er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in de stad absoluut de moeite waard. Het Groninger museum is een prachtig modern gebouw waar je niet op uitgekeken raakt en het Forum in de binnenstad is relatief nieuw, maar nu al bekroond met diverse architectuurprijzen.

Natuurgebieden

De provincie Groningen is rijk aan prachtige natuurgebieden. Als je in de gelegenheid bent om een dagje buiten de stad op ontdekkingstocht te gaan, kunnen wij dit van harte aanbevelen. Vooral ’t Roegwold is absoluut een bezoek waard. Dit natuurgebied ligt dichtbij Slochteren en vooral het Knuppelpad is een wandeling meer dan waard. Dit is een houten vlonderpad van 750 meter dat dwars door het moeras van het natuurgebied loopt. Het is een echte blikvanger en het hele jaar rond meer dan de moeite waard. Maar in de regio vind je nog veel meer mooie wandel- en fietsroutes om het landschap te ontdekken. En ben je op stap met kinderen? Dan vind je in en rondom Groningen de natuurspeeltuin OERRRR Kardinge en Het Onland. Hier kunnen kinderen heerlijk banjeren in de natuur en volop spelen en ontdekken.

 

Foto's

Deel dit artikel