Landelijk vonden de GGD’s 23.142 nieuwe bevestigde coronabesmettingen & RIVM informatie

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds donderdagochtend 129 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 218 infecties.Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen daalde met 50 infecties, ten opzichte van het aantal tussen woensdag- en donderdagochtend. In de provincie werden 184 besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur.

 

In de provincie waren twee sterfgevallen en drie ziekenhuisopnames. De dag er voor waren er ook twee sterfgevallen. Daarnaast was er een ziekenhuisopname.

Landelijk

Landelijk vonden de GGD’s 23.142 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 1530 minder dan donderdag. Vrijdagochtend lagen er 2728 mensen met corona in het ziekenhuis, donderdag waren dat er 85 meer. Op de IC’s zijn 603 nu patiënten opgenomen vanwege COVID-19, twee minder dan donderdag. Het RIVM registreerde 62 overlijdens door COVID-19, drie minder dan donderdag.

 

Zie onderaan ook de tweets RIVM.

Foto's

Deel dit artikel

Social media