96 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen: 341 in de provincie

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – Vanwege de hoge aantallen besmettingen loopt deze rubriek langer door op 112Groningen/   In de gemeente Groningen is het aantal besmettingen met het coronavirus sinds zondagochtend met 96 toegenomen. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM, die maandagmiddag naar buiten werden gebracht. Daarnaast maakte het rijksinstituut melding van 245 nieuwe infecties in de rest van de provincie.

 

Uit de cijfers van het RIVM blijkt dat er in de gemeente 109 besmettingen minder zijn gevonden dan tussen zaterdag- en zondagochtend. In de rest van de provincie vond het RIVM 92 besmettingen minder dan in de voorgaande vierentwintig uur. De gemeente Het Hogeland kende, na de gemeente Groningen, de meeste nieuwe besmettingen (53). In de provincie Groningen werd één nieuwe ziekenhuisopname gemeld vanwege corona. Deze patiënt is afkomstig uit de gemeente Westerkwartier. Er werden geen nieuwe sterfgevallen gemeld uit de provincie. Meldt Oogtv.nl.

Landelijk

Voor Nederland als geheel maakte het RIVM maandag melding van 21.552 nieuwe infecties met COVID-19. Dat zijn er 581 minder dan zondagmiddag werden gemeld. In de Nederlandse ziekenhuizen werden 297 nieuwe patiënten opgenomen, waarvan 48 op een IC. Het RIVM maakt maandag melding van 33 nieuwe overlijdens door COVID-19. Zondag waren dat er 45.

 

(Vanwege de hoge aantallen besmettingen loopt deze rubriek langer door op 112Groningen, veel zijn erin geinteresseerd)

Foto's

Deel dit artikel