Grote brand Paterswoldseweg met 1 dode(+video)

Deel dit artikel
Bert Smilda/ M.Nuver/ Bert v/d Berg
Groningen -

Een felle brand heeft donderdagavond een tussenwoning aan de Paterswoldseweg in Groningen vrijwel volledig verwoest. De woningbrand werd om 16.45 uur gemeld. Buurtbewoners zagen aan de achterzijde van het pand rook uit de woning komen. Bij aankomst van het eerste blusvoertuig van de Groninger brandweer werd opgeschaald naar middelbrand.

Pogingen om door middel van een binnenaanval de brand te bestrijden mislukten omdat de woning door de aanwezigheid van een grote hoeveelheid opslagmateriaal niet toegankelijk bleek. Daarnaast was er toen al sprake van veel rookontwikkeling en een enorme vuurbelasting in de woning. Uit verklaringen van omwonenden bleek dat de bewoner van de woning op het moment dat de brand ontstond, mogelijk in de woning aanwezig was. De brandweermensen konden echter niet meer doen dan de brand van buitenaf te bestrijden. Daarvoor werden drie tankautospuiten en de hoogwerker ingezet. Een tankautospuit van het korps van Haren kwam ter plaatse voor assistentie (opschaling grote brand). De vuurbelasting in de woning was zo groot dat binnen korte tijd de vlammen via de zolder door het dak heen kwamen. De brandweer had ondertussen de handen vol aan het voorkomen van overslag naar de naastgelegen woningen, die inmiddels waren ontruimd. Om 17.50 uur had de brandweer het vuur onder controle. Door de gigantische hoeveelheid opgeslagen spullen in de woning was het onmogelijk om direct een zoektocht naar de vermiste bewoner te starten. De Milieudienst van Groningen en een bedrijf met een sorteerkraan moesten eraan te pas komen om de woning op de eerste en tweede verdieping leeg te maken. Vanwege de herhaaldelijk oplaaiende vlammen en de zorgvuldigheid in verband met de vermiste persoon, is dit een zeer tijdrovende klus die na middernacht nog steeds niet was afgerond. De verwachting is dat het leeghalen en doorzoeken van de woning nog uren in beslag kan nemen.

Update: Na een intensieve zoektocht van meer dan 6 uur hebben hulpverleners donderdagnacht om 01.30 uur een stoffelijk overschot aangetroffen in de uitgebrande woning aan de Paterswoldseweg in Groningen. De technische recherche zal onderzoek doen naar de identiteit van het slachtoffer. Ook zal de technische recherche vrijdag starten met het onderzoek naar de oorzaak van de brand.
zie voor meer foto's:Smilda.net en Tvnoord

Film Bert Smilda
film

film

 

Foto's

Deel dit artikel