RIVM: ’112 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 452 in provincie’

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds woensdagochtend 112 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM donderdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 340 infecties.

 

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen daalde met 92 infecties, ten opzichte van het aantal tussen dinsdag- en woensdagochtend. In de rest van de provincie werden 23 besmettingen meer gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. Het Hogeland kende de meeste nieuwe besmettingen in de Ommelanden, met 69 nieuwe infecties. Het RIVM meldt twee nieuwe ziekenhuisopnames uit de provincie. Woensdag kende de provincie geen ziekenhuisopnames, maar wel twee sterfgevallen. Donderdagmiddag meldde het RIVM geen nieuwe overlijdens door COVID-19. Meldt Oogtv.nl.

Landelijk vonden de GGD’en 22.274 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 1.435 minder dan woensdag. Donderdagochtend lagen er 2.545 mensen met corona in het ziekenhuis, woensdag waren dat er 2.535. Op de IC’s zijn nu 530 patiënten opgenomen vanwege COVID-19, 25 meer dan woensdag. Het RIVM registreerde 61 overlijdens door COVID-19. Woensdag waren dat er vijftig.

Foto's

Deel dit artikel