Eis: jaar cel voor geweld tegen taxichauffeur en supermarktpersoneel

Deel dit artikel
Foto's: ADP, bron

GRONINGEN (ADP) – Een 47-jarige man uit Groningen moet volgens het Openbaar Ministerie (OM) voor geweld tegen een taxichauffeur en diefstal met geweld in een supermarkt een celstraf van twaalf maanden uitzitten. De man heeft een strafblad van 12 kantjes en is verslaafd aan drugs. 

 

Een taxichauffeur deed 18 augustus aangifte van diefstal met geweld. Onder bedreiging van een schroevendraaier moest hij een portemonnee met 400 euro afstaan. Getuigen zagen de mannen bij de taxi ruzie maken. Volgens de Stadjer had hij de rit naar zijn dealer betaald met vals geld en daar was de chauffeur niet blij mee. De man ontkende de diefstal van de portemonnee. Alleen de chauffeur repte over de gestolen beurs, verdere bewijzen waren er niet. De officier van justitie vroeg de Stadjer van dit deel vrij te spreken. Hij had wel gedreigd met een schroevendraaier, want dat zagen de omstanders ook. Bedreiging vond de aanklaagster dan wel bewezen. 

 

Geweld tegen mensen die aan het werk zijn

De Stadjer gaf toe dat hij in juli pakken vlees stal uit een supermarkt. Een medewerker wilde zijn tas controleren en dat wilde de man niet. Hij zou daarbij met een mes hebben gedreigd. De man ontkende het dreigen met een mes. Maar de camera’s gaven een ander beeld. De officier van justitie tilde er zwaar aan dat de Stadjer geweld pleegt tegen mensen die aan het werk zijn. ‘Dit maakt de mensen bang om hun werk uit te voeren’, zei de aanklaagster. De man heeft alleen maar oog voor zijn drugsverslaving, zei ze. En dan past volgens haar maar een straf: een langere periode zitten. 

 

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.  

 

Foto's

Deel dit artikel