RIVM meldt: ’166 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 447 in provincie’

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – In de gemeente Groningen heeft het RIVM sinds donderdagochtend 166 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekend heeft gemaakt. Uit de rest van de provincie werden nog eens 281 infecties gemeld.

 

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen steeg met drie infecties, ten opzichte van het aantal tussen woensdag- en donderdagochtend. In de rest van de provincie werden 67 besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. Het Westerlwartier was, met 46 nieuwe infecties, de gemeente met de meeste besmettingen in het Ommeland van Groningen. Zegt Oogtv.nl vrijdagmiddag. Een inwoner van de gemeente Eemsdelta kwam tussen donderdag- en vrijdagochtend te overlijden aan het coronavirus. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld uit de provincie Groningen. Donderdag kende de provincie ook geen ziekenhuisopnames en werden er geen nieuwe sterfgevallen gemeld.

 

Landelijk

Landelijk vonden de GGD’en 21.099 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 2.581 minder dan donderdag. Vrijdagochtend lagen er 2.147 mensen met corona in het ziekenhuis, donderdag waren dat er 37 minder. Op de IC’s zijn nu 428 patiënten opgenomen vanwege COVID-19, vijftien meer dan donderdag. Het RIVM registreerde 39 overlijdens door COVID-19, vijf meer dan donderdag.

Foto's

Deel dit artikel