RIVM: ‘115 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen; 332 in provincie

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen & Tekstbron OOGTV.nl

Groningen – In de gemeente Groningen is het aantal besmettingen met het coronavirus sinds zondagochtend met 115 toegenomen. Dat blijkt uit de meest recente cijfers* van het RIVM, die maandagmiddag naar buiten werden gebracht. Daarnaast maakte het rijksinstituut melding van 217 nieuwe infecties in de rest van de provincie.

Uit de cijfers van het RIVM blijkt dat er in de gemeente 48 besmettingen meer zijn gevonden dan tussen zaterdag- en zondagochtend. In de rest van de provincie vond het RIVM 43 besmettingen meer dan in de voorgaande vierentwintig uur. De gemeente Westerkwartier kende, na de gemeente Groningen, de meeste nieuwe besmettingen (49).

Drie mensen uit de provincie Groningen werden opgenomen in een ziekenhuis. Deze personen zijn afkomstig uit de gemeentes Groningen, Stadskanaal en Oldambt. Het RIVM maakte geen melding van nieuwe sterfgevallen door corona. Dat was zondag wel het geval. Toen maakte het RIVM melding van één nieuw overlijden door COVID.

Voor Nederland als geheel maakte het RIVM maandag melding van 19.274 nieuwe infecties met COVID-19. Dat zijn er 7.250 meer dan zondagmiddag werden gemeld. In de Nederlandse ziekenhuizen werden 244 nieuwe patiënten opgenomen, waarvan 26 op een IC. Het RIVM maakt maandag melding van zestien  nieuwe overlijdens door COVID-19. Zondag waren dat er zes.

Bij de vergelijking van deze cijfers met die van eerdere dagen, moet een slag om de arm genomen worden. Door een technische storing waren de cijfers zondag niet compleet. Toen kampte het RIVM met een technische storing. De besmettingscijfers vielen daardoor lager uit. De besmettingen die zondag niet zijn meegeteld, zijn hoogstwaarschijnlijk bij de besmettingsaantallen van maandag opgeteld.

Foto's

Deel dit artikel