GGD Groningen begint volgende week vrijdag met boosterprikken

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & tekstbron OOGTV.nl

Groningen – De GGD in Groningen gaat vanaf volgende week beginnen met het geven van boosterprikken aan 80-plussers die zelfstandig naar vaccinatielocaties kunnen komen. Dat maakte de gezondheidsdienst vrijdagmiddag bekend, nadat demissionair minister De Jonge daar eerder op de dag zijn fiat voor verleende.

De extra derde prik dient als extra bescherming tegen ernstige ziekte en ter voorkoming van ziekenhuisopname. Volgens de GGD zijn eerst de mobiele 80-plussers aan de beurt voor een derde vaccinatie. Voor hen vallen op 18 november de eerste uitnodigingen op de deurmat. Daarna zijn de 70-plussers aan de beurt. Dan kunnen ook zorgmedewerkers en bewoners van zorginstellingen een boosterprik halen. De zestigplussers volgen eind december.

De boosterprik wordt gegeven op de verschillende locaties van GGD in provincie Groningen. De prik wordt alleen gegeven als er minimaal 6 maanden zit tot aan eerdere coronavaccinaties of  een besmetting met het virus. Tussen de griepprik en de derde coronavaccinatie moet minimaal veertien dagen zitten.

Met dank aan OOGTV.nl

Foto's

Deel dit artikel