Harm Post kondigt vertrek bij Groningen Seaports aan

Deel dit artikel
Koos Boertjens
Eemshaven - Harm Post (63), directeur Groningen Seaports, maakt vanmiddag - tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het Groningse havenbedrijf - bekend dat hij na ruim 16 jaar werkzaam te zijn geweest voor Groningen Seaports per 1 oktober a.s. vertrekt.

Het havenbedrijf heeft een stevige positie opgebouwd. Grote investeringen in haven-infrastructuur hebben een investeringsgolf van ruim 6 miljard uitgelokt. Want nieuwe internationale concerns hebben de (vaar)weg naar de Groninger Zeehavens weten te vinden.

 

Daardoor is de overslag verdubbeld naar 12 miljoen ton. Het huidige bedrijfsleven heeft in 2016 de  hoogste klanttevredenheid aangegeven. Er is een goede relatie opgebouwd met natuur- en milieuorganisaties. Groningen Seaports is als NV opgericht en de herfinanciering is succesvol doorgevoerd. De aandeelhouders hebben de Aandeelhoudersstrategie onlangs vastgesteld. Hiermee is voor Post ook de pioniersfase van de Groninger Zeehavens afgerond en vindt hij het tijd voor nieuwe uitdagingen. Deze liggen op het gebied van  interim-management, bedrijfsadviezen, begeleiden van jonge ondernemers, dagvoorzitterschappen en commissariaten.

 

 

Met de aankondiging van het vertrek van Harm Post is ook de procedure voor het zoeken naar een geschikte kandidaat gestart.

 

 

Foto: Koos Boertjens 

 

 

Foto's

Deel dit artikel