RIVM: ’78 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 237 in provincie’

Deel dit artikel
112Groningen.nl & Tekstbron Oogtv.nl

Groningen – In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds donderdagochtend 78 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 159 infecties.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen daalde met 19 infecties, ten opzichte van het aantal tussen woensdag- en donderdagochtend. In de provincie werden 26 besmettingen meer gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur.

Uit zowel de gemeente als de provincie Groningen werden geen nieuwe ziekenhuisopnames of sterfgevallen gemeld. Dat was ook donderdag het geval.

Landelijk vonden de GGD’en 10.949 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 677 meer dan donderdag. Vrijdagochtend lagen er 1.350 mensen met corona in het ziekenhuis, donderdag waren dat er 23 minder. Op de IC’s zijn nu 286 patiënten opgenomen vanwege COVID-19, dertien meer dan donderdag. Het RIVM registreerde twintig overlijdens door COVID-19, vier minder dan donderdag.

Foto's

Deel dit artikel