Rijbewijs ingevorderd van Duitse motorrijder na forse snelheidsovertredingen

Deel dit artikel
112Groningen.nl & Instagram: politie_teamverkeer_nn

Team Verkeer van de politie eenheid Noord-Nederland werd op de N366 ter hoogte van Nieuwe Pekela gepasseerd door een motorrijder uit Duitsland.

Omdat de toegestane maximum snelheid van 100 km/u werd overschreden werd een traject snelheidsmeting gestart. Dit houdt in dat op een traject een gemiddelde snelheid wordt gemeten. Hoewel de pieksnelheden ruim boven de 200 km/u lagen, werd een gemiddelde snelheid van 167 km/u gemeten, gecorrigeerd 161 km/u. Dat kwam neer op een overschrijding van 61 km/u.

Bij zijdelingse verplaatsingen werd door de motorrijder meerdere keren geen richting aangegeven. Op het filmpje is tevens te zien dat de verkeersborden 70 en 50, ook met veel te hoge snelheden worden gepasseerd. Daarnaast werd op de invoegstrook van de N366 naar de N33 werd gebruik gemaakt van het puntstuk.

Op de N33 tussen Veendam en knooppunt Zuidbroek liep de snelheid weer fors op en werd wederom een gemiddelde snelheid van 167 km/u gemeten, ook hierbij werden pieksnelheden gemeten tegen de 200 km/u.

Bij staandehouding hebben de agenten het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Ze hebben een proces-verbaal opgemaakt en de officier van jusitie zal de zaak verder afhandelen.

Foto's

Deel dit artikel