35 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen, twee sterfgevallen in provincie

Deel dit artikel
112Groningen & Tekstbron OOGTV.nl

Groningen – Volgens het RIVM zijn tussen maandag- en dinsdagmiddag 35 nieuwe corona-besmettingen vastgesteld in de gemeente Groningen. Ook bezweek een inwoner van de gemeente aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte het rijksinstituut dinsdag bekend.

In de gemeente Groningen werden acht besmetting meer vastgesteld dan in de voorgaande vierentwintig uur. In de provincie werden dertig besmettingen meer gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeente Westerkwartier (27).

Het RIVM meldt twee sterfgevallen uit Groningen. Deze personen zijn afkomstig uit de gemeentes Groningen en Eemsdelta. Daarnaast werd een inwoner van de gemeente Groningen opgenomen in een ziekenhuis, vanwege een coronabesmettingen.

Landelijk meldt het RIVM 7.761 nieuwe besmettingen, 17 meer dan maandag. 231 mensen werden opgenomen in een ziekenhuis, waarvan 22 op een IC. Bij het RIVM werden landelijk achttien overlijdens gemeld door corona. Dat waren er maandag veertien.

Foto's

Deel dit artikel