Tiemen Baar stopt na 38 jaar (Video)

Deel dit artikel
112Groningen.nl
Oldehove - Het was voor Tiemen Baar op oudejaarsdag de laatste dag dat hij in dienst was bij de Brandweer van Oldehove. 38 jaar lang heeft hij zich ingezet voor de bevolking van Oldehove en omstreken.

Tiemen begon 1 oktober 1978 als aspirant bij de Brandweer van de voormalige Gemeente Oldehove.     

 

Op 1 juli 1990 werd hij na de herindeling bevorderd tot korpscommandant bij het korps van Oldehove in de nieuwe Gemeente Zuidhorn. In 2014 na de overname door de Veiligheidsregio Groningen werd Tiemen Ploegchef van het korps.

Daarom mocht hij op oudejaarsdag nog 1x diverse onderdelen van het brandweerwerk voor zijn rekening nemen. Onder het aanschouwen van zijn collega’s mocht hij zij laatste brandje blussen en kon hij voor de allerlaatste keer het sein “Brandmeester” geven.

 

Omdat het korps na een wervingsactie 4 nieuwe brandwachten mocht verwelkomen, was het voor Tiemen nu het moment om te stoppen. En laat hij er een jong en vitaal korps van 17 collega’s met een gerust hart achter. Ook voor Tiemen was het een primeur om in het korps van Oldehove de eerste brandweervrouw aan te nemen. Iets waar hij zeer trots op is.

 

Tiemen neemt op vrijdag 13 januari a.s definitief afscheid van het korps als hem een afscheidsreceptie wordt aangeboden. Waar vele genodigden Tiemen de hand kunnen schudden. Tiemen wordt per 1 januari opgevolgd door Leo Mechielsen die als nieuwe ploechef de leiding van het korps op zich zal nemen.

 

Foto's

Deel dit artikel