46 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 130 in provincie

Deel dit artikel
112Groningen.nl & Tekstbron OOGTV.nl

Groningen – In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds donderdagochtend 46 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 84 infecties.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen daalde met 36 infecties, ten opzichte van het aantal tussen woensdag- en donderdagochtend. In de provincie werden twintig besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur.

Uit zowel de gemeente als de provincie Groningen werden geen nieuwe ziekenhuisopnames of sterfgevallen gemeld. Donderdag maakte het RIVM nog melding van één ziekenhuisopname in de provincie.

Landelijk vonden de GGD’en 7.439 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 278 minder dan donderdag. Vrijdagochtend lagen er 1.021 mensen met corona in het ziekenhuis, donderdag waren dat er 77 minder. Op de IC’s zijn nu 217 patiënten opgenomen vanwege COVID-19, veertien meer dan donderdag. Het RIVM registreerde dertien overlijdens door COVID-19, vier minderr dan donderdag.

Foto's

Deel dit artikel